De operatiekamer

Altijd een bekwame arts om uw huisdier te helpen.

Dierenkliniek de Posten heeft een professionele operatiekamer. Deze kamer is ingericht met de benodigde apparaten voor zowel operaties als voor kleinere ingrepen.

Echografie
Met echografie kunt u vanaf de 28e dag van de dracht vaststellen of uw teef of poes drachtig is. Ook wordt dit ingezet voor onderzoek naar onder andere de hartfunctie.

Electrocardiografie
De dierenkliniek maakt en interpreteert ECG's of hartfilmpjes om eventuele kwalen en ziekten vast te kunnen stellen.

Endoscopie
Door middel van de endoscoop kan het onderzoek van de luchtwegen en het maagdarmkanaal zonder operatie plaatsvinden. 

 

Zuurstofkooi
Sinds kort beschikt onze kliniek over een zuurstofkooi in de opname. Hiermee kunnen alle dieren na operatie en benauwde dieren van extra zuurstof worden voorzien.

Omdat we gebruik maken van een zuurstofgenerator kunnen we onbeperkt extra zuurstof blijven toedienen. Dit apparaat zet lucht met een percentage van 21% zuurstof om in lucht met een percentage van 96% zuurstof.

Zuurstoftherapie heeft een gunstig effect op het ontwaken uit de narcose en vermindert en voorkomt hoofdpijn. Wel zo prettig wakker worden dus!

Gasnarcose
Gasnarcose met bewaking van de hartfunctie en het zuurstofgehalte van het bloed om het risico van de narcose zoveel mogelijk te beperken. In onze kliniek vindt de narcose plaats met het moderne, zeer veilige middel, isofluraan.

Voordat uw huisdier wordt geopereerd

Uw huisdier moet nuchter zijn voor operaties en kleinere ingrepen die onder narcose plaatsvinden. Dat wil zeggen dat uw dier minstens 12 uur voor de ingreep niet meer mag eten. Ook voor een onderzoek middels röntgendiagnostiek of echografie mag het dier niet eten.

Een nuchtere maag is erg belangrijk bij narcose. Uw huisdier mag wel water drinken. Heeft u een hond? Laat hem dan van tevoren even goed uit.

Zelfbescherming
Dieren mogen na de operatie niet likken of bijten aan de wond. Om dit te voorkomen krijgen ze vaak een kraag mee. Een andere optie om te voorkomen dat ze aan de wond zitten is een Medical Pet Shirt (deze zijn ook bij ons verkrijgbaar).

Medical Pets Shirts

Heeft u vragen?

Meer informatie over operaties: